از مهمترین بخشهای هر وعدهی غذایی حبوبات میباشد. از میان انواع حبوبات، لوبیا دارای خواصی منحصر به فرد میباشد که با توجه به گفتهی پزشکان، لوبیا باید به صورت روزانه و به اندازهی نصف یک فنجان مورد استفاده قرار بگیرد. تهیهی خوراک لوبیا برای بسیاری از افراد آن هم به شکلی مناسب میسر نمیباشد. بنابراین کنسرو لوبیا به عنوان یکی از بهترین گزینههای موجود برای تمام افراد به حساب میآید.
کنسرو لوبیا به عنوان یکی از ارزانترین غذاهای موجود در تمامی فروشگاهها، حاوی مواد مغذی بسیاری میباشد که مصرف آن برای بدن بسیار مفید میباشد. در کنار تمامی فواید کنسرو لوبیا، این مادهی مغذی در صورتی که به درستی مورد مصرف قرار نگیرد، میتواند عوارضی برای بدن انسان به همراه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا موارد زیر را در مورد مصرف کنسرو لوبیا مورد بررسی قرار دهیم:
- کنسرو لوبیا دارای چه مواد مغذی میباشد؟
- فواید کنسرو لوبیا کدام است؟
- کنسرو لوبیا چه عوارضی برای بدن انسان به همراه دارد؟
مواد مغذی موجود در کنسرو لوبیا

همانند سایر فرآوردههای کنسروی، کنسرو لوبیا نیز دارای خواصی نزدیک به مادهی سازندهی آن یعنی لوبیا میباشد. به طور کلی کنسرو لوبیا دارای انواع ویتامین، مواد معدنی، چربی و درشت مغذیها تشکیل میشود.
مهمترین ویتامینهایی که در کنسرو لوبیا
وجود دارند، عبارتند از:
- ویتامین C
- ریبوفلاوین
- ویتامین B6
- تیامین
- نیاسین
- ویتامین K
- ویتامین E
به همین ترتیب مهمترین مواد معدنی موجود در کنسرو
لوبیا عبارتند از:
- کلسیم
- منیزیم
- سدیم
- پتاسیم
- آهن
- روی
- فسفر
- سلنیوم
چربیهای موجود در کنسرو لوبیا عبارتند از:
- چربیهای اشباع نشده مونو
- چربیهای اشباع نشدهی پلی
فواید کنسرو لوبیا

لوبیا از خانوادهی حبوبات میباشد و همانند سایر اعضای این خانواده دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامت انسان میباشد. برخی از مهمترین فواید کنسرو لوبیا عبارتند از:
- پروتئین
از مهمترین مواد تشکیلدهندهی لوبیا پروتئین میباشد. مصرف کنسرو لوبیا برای افرادی که به پروتئین زیادی نیاز دارند میتواند گزینهی مناسبی به حساب بیاید. به جرأت میتوان لوبیا را در بین مواد غذایی با سطح پروتئین بالا قرار داد. به عنوان مثال در هر فنجان لوبیا، به طور تقریبی ۱۵ گرم پروتئین وجود دارد.
- مواد مغذی فراوان
دانههای لوبیای موجود در کنسرو دارای مواد مغذی بسیاری میباشد که یکی از مهمترین آنها فولات میباشد. فولات یکی از مهمترین عناصر برای پیشگیری از ابتلای جنین به بیماریهای عصبی میباشد. کمبود فولات در بدن انسان میتواند منجر به مشکلات زیر شود:
- ضعف جسمی
- خستگی
- تپش قلب
- کاهش اشتها
- کج خلقی
علاوه بر مواد غذایی از قبیل فولات، لوبیا دارای مواد مغذی بسیاری از قبیل روی، آهن، منیزیم و فیبر میباشد.
- آنتیاکسیدان
کنسرو لوبیا منبع سرشار نوعی آنتیاکسیدان موسوم به پلیفنول میباشد. آنتیاکسیدان در بدن در مقابل تأثیرات رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکنند. رادیکالهای آزاد بر روی بسیاری از فرایندهایی که در بدن انجام میشوند اثر میگذارند. این فرایندها در صورتی که دچار اختلال شوند میتواند باعث ایجاد مشکلاتی جدی از جمله انواع سرطان شود.
- بهبود سلامت قلب
از مهمترین فواید کنسرو لوبیا، کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی میباشد. افرادی که در برنامهی غذایی خود از لوبیا استفاده میکنند، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و حملهی قلبی را در خود کاهش میدهند. معمولاً از مهمترین دلایل بروز حملات قلبی و بروز بیماریهای مرتبط، به علت بالا بودن سطح کلسترول در بدن انسان میباشد.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
همانطور که گفتیم مصرف کنسرو لوبیا میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و حتی حملهی قلبی را کاهش دهد. علت اصلی این پدیده نیز به خواص آنتیاکسیدانی و ضد اضطراب لوبیا باز میگردد. بر اساس آخرین تحقیق در سال ۲۰۱۵، لوبیا قادر است تا به اندازهی قابل توجهی از ابتلا به انواع سرطان پیشگیری کند.
- پیشگیری از چرب شدن کبد
چرب شدن کبد نوعی اختلال متابولیسمی میباشد که به دلیل جمعشدن چربی در کبد به وجود میآید. از دیگر فواید کنسرو لوبیا پیشگیری از ابتلا به کبد چرب میباشد.
مضرات مصرف کنسرو لوبیا

کنسرو لوبیا دارای خواص و فواید بسیاری میباشد. در کنار تمامی فواید کنسرو لوبیا، این مادهی مغذی دارای مضراتی نیز میباشد که این مضرات نشأت گرفته از کنسرو شدن آنها میباشد. عوارض کنسرو لوبیا بیشتر به علت قرارگیری در کنسرو و عدم توجه به برخی از استانداردها در فرایند تولید آن میباشد.
از مهمترین مشکلاتی که معمولاً پس از مصرف لوبیا، چه به صورت کنسروی و چه به صورت غیرکنسروی ایجاد نفخ در سیستم گوارش میباشد. به علت وجود آنزیمهای بسیار در حبوبات، معمولاً پس از مصرف حبوبات، مقادیر زیادی گاز در معده و رودهها تولید میشود که مشکلاتی را برای افراد ایجاد میکند. به همین دلیل تولید فرآوردههای کنسروی باید طبق فرایند استانداردهای این صنعت انجام شود.
در صورتی که دارای فشار خون بالایی هستید سعی کنید تا لوبیا را به صورت کنسروی مصرف نکنید. معمولاً مواد غذایی کنسروی دارای سطح بالایی از نمک در درون خود میباشد که مصرف آن برای افرادی که دارای فشار خون میباشد، میتواند بسیار مضر باشد و سلامتی این افراد به خطر بیاندازد. در نتیجه بهتر است تا این افراد لوبیا را به صورت غیرکنسروی مصرف کنند تا بتوانند از خواص لوبیا بهرهمند شوند.